top of page

Lyss x Ateljee D


Twee maanden actief nu als ondernemer in Halle. Velen beginnen stilaan hun weg te vinden naar Lyss, achter de basiliek. Van de jonge mama die snel komt shoppen terwijl de kids naar de muziekschool zijn tot de dame op leeftijd die haar wekelijkse wandeling doet en komt kijken "welk schoon gerief" er is bijgekomen.

Op die twee maanden Lyss heb ik al heel veel unieke, leuke momenten beleefd : onlangs schitterden we in onze allereerste Lyss-fotoshoot, we lanceerden intussen ook onze webshop, ... Ik wou bijleren, wel die leercurve gaat heel steil omhoog! Superspannend allemaal!


Naast heel leuke kennismakingen met klanten, zijn er ook al een paar fijne samenwerkingen voortgevloeid uit onze aanwezigheid. Sinds kort kan je in onze etalage bijvoorbeeld de nieuwe schoenencollectie komen bewonderen van Lories, in onze etalage pronken de prachtige lampjes van bij Eva, tijdens onze fotoshoot kon je de bloemetjes van onze buurvrouw Florist boeketje zien schitteren,...

Dat is echt waar we bij Lyss in geloven : lokale ondernemers die de handen in elkaar slaan, elkaar sterker maken, ... daar worden niet alleen wijzelf, maar ook jullie als klant beter van.

Daarom kan ik nu ook met heel veel trots vertellen dat we vanaf deze week ook exclusief de handgemaakte en unieke juwelen van Ateljee D zullen aanbieden bij Lyss.


Ateljee D is het juwelenmerk van Dorien Merckaert : mama van twee prachtige kids Nette en Janne en gepassioneerd leerkracht in de lagere school. "Mede door de steun van mijn geweldige partner, heb ik eind vorig jaar de stop durven zetten om mijn creatieve bezigheid in bijberoep om te zetten. Eigenlijk was ik al heel lang creatief bezig, met het ontwerpen van stukken die ik zelf kon aanpassen aan mijn kledij of hoe ik me voel."

Elk paar oorbellen van Ateljee D is door haar hand gemaakt, liefdevol en met hoogwaardige materialen.

"Ik experimenteer graag met verschillende materialen, zo geef ik er mijn persoonlijke touch aan. Ik werk met vergulde elementen, roestvrij stalen onderdelen, klei, acryl, ... en sinds kort maak ik ook juweeltjes met natuurstenen".

Op die manier vind je bij Ateljee D zowel gedurfdere statement pieces, maar evengoed ook fijnere en subtielere stuks. Inspiratie haalt Dorien vooral uit het dagdagelijkse leven. "Voor mij is het vooral belangrijk dat de juwelen je outfit afmaken, wat meer power geven maar ook comfortabel blijven doorheen de hele dag".

Daarom geeft Dorien extra aandacht aan de kwaliteit. De materialen zijn duurzaam en nikkelvrij wat betekent dat ze ook passen bij de meest gevoelige oren. Bovendien zijn alle creaties hypoallergeen, zodat je zonder zorgen kan met stralen. Verder hecht ze ook veel belang aan het gewicht van de ontwerpen. Alle ontwerpen zijn lichtgewicht en comfortabel om te dragen. Een drukke dag, nog een feestje in 't verschiet, ... de juwelen van Ateljee D zorgen ervoor dat je er comfortabel fantastisch kan blijven uitzien gedurende de hele dag!


Waarom werken Lyss en Ateljee D samen?

  • Omdat er nog plaats was was in het Lyss-team en we maar wat graag nieuwe merken verwelkomen die helemaal passen in de Lyss-vibe! Women supporting women!

  • Omdat we geloven dat een mooi juweeltje je outfit en bijgevolg je mood volledig kan veranderen. Van de juweeltjes van Dorien word ik gewoon blij.

  • Omdat ik super veel bewondering heb voor mensen die zelf dingen creëren : een Ateljee D juweel is telkens handgemaakt, een unieke creatie! Support your locals!

Dus, op de vraag : "Bij Colruyt had je 30.000 collega's, voel je je soms niet alleen nu?", kan ik heel blij antwoorden : "eigenlijk niet!". Mis ik mijn ex-collega's? "Tuurlijk wel". "Voel ik me alleen nu?"

"Absoluut niet!"


Teamwork makes the dream work, dat was zo en voel ik nog steeds zo!

Dus zeker welkom om de juweeltjes van Ateljee D te komen ontdekken!


PS : 't is bijna moederdag en "Love yourself first", je weet wel ;-)


Liefs,

Leen & Dorien

2 Comments


Guest
Apr 28

Prachtig verhaal. 🥰

Like

Guest
Apr 28

Wauw, succes zo samen!

Like
bottom of page