top of page

Bij Lyss streven we ernaar om een plek te bieden waar je in alle rust kan komen shoppen. De dagelijkse beslommeringen vallen weg, zodra je even helemaal op jezelf kan focussen. We willen je inspireren om je eigen stijl te vinden. LoveYourSelf, daar willen we je graag bij ondersteunen.

mijn verhaal

Een sluimerende droom, die al jarenlang in een vergrendeld tabblad zat van één van de vele Excelfiles die ik als werkende mama van twee jongens, dagelijks te managen had. Een droom waar maar zelden over gepraat werd. Met veel liefde en overgave zorgde ik de voorbije jaren voor mijn gezin, ontplooide ik me als recruiter en loopbaancoach in mijn professionele loopbaan bij Colruyt Group. Ik schikte me in mijn gestructureerde, veilige, goed georganiseerde leven. Job well done! 

Toen vijf jaar geleden mijn privésituatie na 20 jaar heel plotseling en drastisch veranderde, werd ik verplicht stil te staan bij mezelf, mezelf terug heruit te vinden. 

Door mijn hart open te stellen, ontmoette ik Pieter, mijn huidige partner. Iemand die vanuit opportuniteiten denkt, niet vanuit beperkingen, iemand die me deed nadenken over wat ik écht wilde. Hij nodigde me uit om vrijuit te vertellen over mijn droom en avonden lang luisterde hij naar wat ik zou doen “moest ik ooit mijn eigen kledingzaak kunnen beginnen” …. 

Helemaal concreet werd het toen er een gezellig pand te koop kwam, achter de basiliek in Halle. Als geboren en getogen Hallenaar was ik instant verliefd. Een plek waar al meer dan 30 jaar een kledingwinkel werd uitgebaat. Een charmante, wat verstopte, maar goeie plek, dat voelde ik meteen. We twijfelden niet… 

Er was dus een droom, en sinds december 2021 ook een plek … Iets wat jarenlang compleet onrealistisch bleek, werd mogelijk een haalbare kaart, een “misschien ooit”.
 

Stelselmatig begon er meer en meer licht te stralen, zowel in mijn hart als in mijn ogen. Stelselmatig bleek die lang verscholen droom, toch wel veel concreter in mijn hoofd te zitten dan ik zelf dacht. Toen de winkel vrij kwam, zette ik de droom op papier, dankzij Pieter ook in een financieel plan en in vele spreadsheets. De snelheid waarmee we dit samen klaarspeelden is het bewijs dat dit niet zomaar een droom is, maar ééntje uit mijn hart die je alleen samen kan waarmaken. 
 

En ja, in dat hart waren doorheen de jaren wat deuken en barsten gekomen.  Maar één waarin het licht terug is beginnen schijnen. Een licht dat ervoor zorgde dat ik mezelf toeliet om te dromen, om te geloven dat ik het kon, om mezelf meer en meer graag te gaan zien. 

Zo is Lyss ontstaan. 

Ontdek onze zorgvuldig gekozen merken en exclusieve stuks. Voor een unieke winkelervaring bieden wij ook private shopping aan. Elke selectie weerspiegelt onze toewijding aan kwaliteit en authenticiteit

BRANDS

Lyss is niet alleen het Deense woord voor licht, maar voor mij ook de afkorting van LoveYourSelf. 

Lyss is mijn droom, een plekje waar ik een stuk van mezelf in kwijt kan. Daarom vind je ook mijn initialen in de naam. Ik wil, in alles wat ik doe, trouw blijven aan mezelf. In de collecties die ik kies, de samenwerkingen die ik aanga, ... Na wat gegoogle geraakte het plaatje compleet: de eigenschappen die je terugvindt bij de meisjesnaam Lyss, maakten het verhaal af: zorgzaam, creatief, tikkeltje eigenwijs, sociaal,…  Lyss, that’s me.

Ik geloof dat bij elk van jullie ook zo’n intrinsiek licht aanwezig is. Misschien met een klein beetje schroom, of juist heel goed afgedekt en verstopt?

Met Lyss wil ik je op een zorgzame manier ondersteunen op zoek naar die outfit die je helpt om dat licht te laten stralen.

Benieuwd? Hopelijk tot snel,

Liefs,  

Leen

bottom of page