top of page

Gelegenheid nodig? You're alive!

"Maar wanneer ga'k dat aandoen?"

Ook al hadden we vorige week al een voorproefje van een top-lenteweertje, (hopelijk hebben jullie volop genoten!), op de echte communie-en lentefeestjes is het nog even wachten. De aprilse grillen houden ons jammer genoeg nog even in een herfstige stemming. Ook voor trouwerijen en tuinfeestjes moeten we nog even geduld oefenen. En dat terwijl de winkel vol hangt met fleurige stuks, steeds meer feestcollectie wordt geleverd... .

"Ik vind dat écht keimooi, maar wanneer ga ik dat aandoen?", is vandaag dan ook de meest gehoorde quote.

Meer feestelijke, verhullende of speciale stuks horen voor jullie duidelijk bij "een gelegenheid", er moet een reden zijn om ze uit de kast te halen. Want als er iets is dat we als bescheiden Belgen absoluut niet willen, is teveel opvallen. En al zeker niet in onze dagelijkse activiteiten.

Toegegeven, herkenbaar hoor, ook voor mij! Door mijn hoofd spookt nog af en toe : "Wat gaan ze zeggen als ik dat aandoe?"

Een mooi moment laatst was een gesprek met een meisje die eigenlijk kwam voor een jeansrok. Jammer genoeg niet meer in haar maat, maar plots was aangetrokken door een lang leopard kleedje.

Stralen deed ze ermee! Maar inderdaad, iets opvallender dan de jeansrok waar ze initieel voor kwam. "Wat gaat mijn vriend zeggen als ik hiermee thuis kom?" :-) Spontaan deed me dit denken aan een quote die ik tegenkwam en had opgeslagen :


"Stop keeping your clothes and shoes for special occasions. Wear them whenever you can. Nowadays, being alive and healthy ìs a special occasion".


Opnieuw, toegegeven, deze "you only live once-mindset" lukt me zeker ook niet elke dag. Maar wat me zeker wel helpt om toch voor die specialere of opvallendere stuks te gaan, is weten hoe je ze kan combineren om ze ook op doordeweekse dagen te durven aandoen.

Hoe kunnen we een feestelijke outfit aanpassen zodat je hem zonder schroom en met gemak kan blijven door dragen?


Een paar tips:

  • Durf! Durf en probeer, ook al denk je van tevoren dat het zeker niks wordt. Soms verras je jezelf!

  • Ruil de hakjes onder een feestoutfit in voor een sandaaltje of een hippe sneaker (voor wie me goed kent : sneakers werken altijd, en overal :-) )

  • Splits de stukken op en zoek contrasterende kleuren en materialen voor een speelser effect. In de voorbeelden onderaan combineer ik bijvoorbeeld de kanten rok van La Petite Etoile met een sponsen top in een contrasterende kleur, sweaterstof met kant, jeans op kant, ...
  • Combineer je feestoutfit met een jeansjasje of waistcoat : werkt altijd!

  • Gooi er een witte t-shirt of wit hemd over: does the trick, altijd en overal. Een basic in je kast!

Kant en sweaterstof

Kant en spons

Yes I can!
Ik wens jullie alvast ook veel durf en probeer-fun! Thuis, of hier samen in de winkel.


Fijne week!

Liefs,


Leen

1 comentário


Convidado:
16 de abr.

Ik ga experimenteren !!

Curtir
bottom of page