top of page

LESELLES

Leselles is het passieproject van Liesbet Allaer uit Denderhoutem, een onderneemster met een hart voor mode die van wanten weet – of eigenlijk vooral van sjaals. In 2019 richtte Liesbet met decennia ervaring in de mode en retail haar eigen knitwearlabel op, met een zachte focus op knitwear in veel kleuren. Wat me aanspreekt bij leselles is het feit dat dit niet alleen een Belgisch label is, maar ook dat het garant staat voor in Europa geproduceerde sjaals en sweaters waarin restjes mohair-wol een tweede leven vinden.

De meeste sjaals en truien van leselles worden gemaakt van wolresten. Toen Liesbet de enorme aantallen kwalitatieve resten wol op een fabrieksbezoek onder ogen kreeg, wist ze dat er meer mogelijk moest zijn. Nog tijdens diezelfde trip verrezen de eerste twee sjaals uit de woloverschotten. De sjaals kregen de naam ’Jille’ en ‘Helene’ naar haar twee dochters. Een heel persoonlijk verhaal dus, één van vrouwelijkheid, kleur én duurzaamheid. Wolresten of overstock: Liesbet kiest tot vandaag zelf alle kleuren en overschotten persoonlijk uit, waardoor zowel stijl, kleur als kwaliteit gegarandeerd is.

Bij leselles kiezen ze bewust voor hoogwaardige mohair-wol, een lichte wolsoort die zowel qua draagcomfort als qua elasticiteit en duurzaamheid de kroon spant. Een natuurlijke glans, knitwear die gewassen mag worden, ... Als echte Leselles-lover, kon dit merk niet ontbreken bij Lyss.Comments


bottom of page